Ons lichaam

Het menselijk lichaam is eigenlijk onvoorstelbaar prachtig. Uw longen ademen, uw voeten brengen u waar u wezen moet, elke seconde worden er ontelbare cellen afgebroken en weer opgebouwd. Toch zijn veel mensen ontevreden met hun lichaam. Ze lopen rond met onverklaarbare fysieke, mentale en emotionele klachten. De klachten hangen vaak samen met de weg die ieder van ons aflegt in het leven. Alles wat u langs die weg heeft gezien, gehoord, geroken, geproefd en gevoeld, heeft uw lichaam opgeslagen. Verwerkte gebeurtenissen verlaten op den duur uw lichaam en worden herinneringen. Dat wat niet verwerkt wordt, blijft opgeslagen. Uw lichaam is als het ware een pakhuis van onverwerkte emoties. Zolang emoties niet zijn verwerkt loopt u, bewust of onbewust, rond met klachten zoals hoofdpijn, opgetrokken schouders, vermoeidheid of pijn in de buik. Dit kan zo’n vorm aannemen, dat u vergeet hoe het voelt om geen stress te hebben.

Shiatsu-therapie

Wilma Siekman-Nibbelink heeft sinds 2002 een Shiatsu praktijk. Met behulp van Shiatsu-therapie en 4-dimensionaal bodywork helpt zij cliënten weer bewust te worden van hun lichaam en de signalen van het lichaam eerder te herkennen. De behandeling is er op gericht om oude overtuigingen op te sporen en fysieke, mentale, emotionele en spirituele blokkades op te heffen. In aanvulling op de Shiatsu wordt gebruik gemaakt van zo’n 15 verschillende alternatieve therapieën, waaronder de vederlichte craniosacraal therapie, fasciatherapie en tji nei tjang, een diepe orgaanmassage. De therapieën zijn gereedschappen die voor iedere persoon anders worden ingezet.

De behandeling

In een korte kennismaking wordt de relevante (medische) achtergrond van de cliënt besproken. Wilma gaat graag zo snel mogelijk aan de slag op de behandeltafel. Ze begint meestal met een massage van de rug, omdat ze hierbij veel informatie krijgt over de blokkades in het lichaam. Vervolgens wordt een keuze gemaakt uit de verschillende therapieën om de energie op bepaalde punten te stimuleren of juist af te remmen. Daarbij is de doorstroming van de meridianen (energiebanen) belangrijk. Zodra Wilma merkt dat de energie beter doorstroomt gaat ze naar de volgende plek die om aandacht vraagt. De samenhang tussen de fysieke, mentale en emotionele blokkades wordt tijdens de behandeling benoemt en waar nodig besproken. Hierbij krijgen de emoties van de cliënt alle ruimte. Het aantal behandelingen dat een cliënt krijgt is heel verschillend. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de cliënt weer helemaal op eigen benen staat. Na een aantal behandelingen wordt er met de cliënt geëvalueerd. Samen wordt er besloten om door te gaan of te stoppen. Wilma is aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging Zhong. De behandeling wordt door de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. U kunt op www.zhong.nl nakijken of dit ook voor uw eigen verzekeringsmaatschappij geldt. De kosten van de behandeling bedragen:

€ 34,00 voor 30 minuten 
€ 62,50 voor 60 minuten 
Annuleringen binnen 24 uur worden in rekening gebracht.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Bel: 06 30 38 67 72.

Ruiters en 4-dimensionaal bodywork

In speciale situaties kunnen paarden ingezet worden om de behandeling te ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het bewust worden van oude gedragspatronen en het ontwikkelen van nieuwe. Wilma heeft ook ervaring met het inzetten van 4-dimensionaal bodywork bij ruiters. Zo verzorgt ze een vast onderdeel binnen de Deepening. In dit traject wordt diep ingegaan op de bewustwording van ruiters in hun communicatie met paarden. Vaak zie je direct fysieke veranderingen in het paard, zodra er blokkades in de ruiter worden opgeheven. 

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Bel: 06 30 38 67 72. 

Video