In de nieuwsbrief Berkkristal is in 2014 een artikel verschenen waar in een Paardenmaatje de link legt tussen het werk met paarden op de Paardenmaat en het omgaan met autistische kinderen. Klik hier voor het pdf-bestand.

In 2008 schreef Roos Tesselaar voor Happinez een artikel over de Paardenmaat. Klik hier voor het pdf-bestand. Uit Happinez 4 2008 “Samen”. Tekst: Roos Tesselaar Fotografie: Jasper van Esd, Paul de Graaff en Tony Stromberg.

Dit is wat Esther Ouwehand (Tweede Kamerlid voor de Partij van de Dieren) zegt over de Paardenmaat: 
“En terwijl in ons land eveneens veel onkunde bestaat over het houden van paarden en pony’s, liet de Paardenmaat me onlangs zien dat er gelukkig ook mensen zijn die weten dat het anders moet. Ook paarden zijn sociale dieren die zonder maatjes, beweging en een voerregime dat bij ze past ernstig te lijden hebben van de manier waarop ze worden gehouden. De mensen van de Paardenmaat laten zien dat het kan. Inspiratie voor onze strijd voor een beter paardenwelzijn in ons land!”
Klik hier voor het hele artikel.

Margriet Brus van GD Paard schreef een artikel over de opening van het Paddock Paradise in 2011. Klik hier voor het pdf-bestand.

Ook de Vrijruiter (blad van de NVVR) was aanwezig tijdens de opening, en zij schreven ook een mooi artikel. Klik hier voor het pdf-bestand.

De Trouw schreef in 1998 een stuk over de werkwijze van Piet. Inmiddels is het verouderd, maar de essentie is hetzelfde gebleven. Lees het artikel hier.