Piet Nibbelink (1954) is gehuwd met Wilma Siekman-Nibbelink. Piet heeft twee dochters, Roosje en Eefje, Wilma heeft een zoon en een dochter, Sven en Kira. 

Piet voelde altijd een nauwe verbondenheid met de natuur. In zijn jeugd had hij één jaar paardrijles, gesponsord door zijn broer. De interesse voor de natuur leidde ertoe dat hij een opleiding volgde tot leraar biologie en natuurkunde. Na 2,5 jaar voor de klas maakte hij de overstap naar de automatisering. Als programmeur merkte hij dat hij de mens toch belangrijker vond dan de techniek. Hij groeide door naar de functie van consultant en vervolgens naar (team)coach. 

In dezelfde tijd ontdekte hij opnieuw de liefde voor de paarden. De mogelijkheid ontstond om een paard bij huis te hebben. Het zelf te beleren, onder het zadel en voor de kar. Meedoen met wedstrijden werd een uitdaging, maar ongemerkt verschoof de nadruk van plezier naar presteren. Door het zien van een video-opname van Klaus Ferdinand Hempfling werd hij zich pijnlijk bewust van de gevolgen voor de relatie met het paard. Deze meester op het gebied van communiceren met paarden had geen zweep, hoofdstel, sporen of zadel nodig en kon meer met zijn paard dan Piet met al die hulpmiddelen.

Dit opende de weg naar mooiere manieren om met paarden om te gaan. Hij verdiepte zich in die andere wijze van omgaan. Met veel vallen en opstaan (letterlijk en figuurlijk) ontdekte hij gaandeweg dat je alleen door een innerlijke ontwikkeling tot de inzichten kunt komen die nodig zijn om het gevoel te ontwikkelen.

Het communiceren via lichaamstaal met de paarden was een brug naar een versnelde innerlijke en maatschappelijke groei, zowel op gebied van het geven van cursussen voor paardenliefhebbers die op een andere wijze met hun vierbenige vrienden willen omgaan, als in zijn werk als consultant en coach. 

Het weer leren vertrouwen op het gevoel, het interpreteren van lichaamstaal (ook bij mensen) heeft hem tot de overtuiging gebracht dat intuïtie een interpretatie is van onbewust waargenomen lichaamstaal. 

Naast zijn werkzaamheden op communicatie gebied is Piet ook gecertificeerd level II Centered Riding instructeur en verdiept hij zich in de academische rijkunst.