Paarden communiceren via lichaamstaal. Mensen doen dat ook, maar zijn zich er vaak weinig van bewust. In het leren omgaan met paarden is het belangrijk om te ontdekken wat je uitstraalt en te leren hoe je dit kan beïnvloeden. In de lessen op de Paardenmaat wordt veel aandacht besteed aan het leren communiceren via lichaamstaal en het opbouwen van een relatie met het paard. Centraal staat hoe jij kan zorgen voor een omgeving waarin jullie je beide prettig voelen. Dit betekent dat je bewuster wordt van je lichaam en je emoties. Je leert hoe gedachten jouw lichaamstaal beïnvloeden en hoe je dit kan veranderen. Dit is een diepgaand groeiproces, dat ook in het dagelijkse leven en op je werk van grote invloed kan zijn. Je leert over leiderschap, grenzen stellen, samenwerken, vertrouwen en initiatief nemen.

Concreet begint dit al met het uit de stal of wei halen van het paard. Hoe maak je kennis? Hoe leid je een paard? Hoe zorg je ervoor dat het paard met jou mee wilt lopen? Pas zodra er een goede basis is gelegd gaat de groep met het rijden aan de slag. Bij de lessen staat respect voor het paard en plezier voorop. 

De volwassenenlessen vinden eens in de twee weken van 19:30 tot 21:30 plaats. Er is ook een groep op vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00. In een groep zitten maximaal zes personen. Meer informatie? Stuur een mail naar: depaardenmaat@hetnet.nl.